ATSO Başkanı Çetin:

ATSO Başkanı Çetin:
"Bugün Rusya ile yaşanan krizde pazar çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk"

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, tarımda ve turizmde pazar çeşitliliğinin önemine işaret ederek, "Bugün Rusya ile yaşanan krizde pazar çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk." ifadesini kullandı.
ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Davut Çetin, ATSO Dostlar Grubu'nun aylık toplantısına konuk oldu. Ekonomi ve ATSO projeleri hakkında bilgi veren Çetin, Antalya'nın ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Çetin, kentin ekonomisinin yapısal sorunlarının başında lokomotif sektörler olan turizm ve tarımda pazar çeşitliliğine gidilememesi olduğunu vurguladı.
Turizmde büyük oranda deniz, kum ve güneşe, pazarda da Rusya ve Almanya'ya odaklanıldığını kaydeden Çetin, "Ben, ürün ve pazar çeşitlendirmeden yatırım yapılmasının yanlış olduğunu sürekli dile getirdim. Ancak bu süreçte yatırımlar devam etti. Bugün Rusya ile yaşanan krizde pazar çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk." ifadelerini kullandı.
ATSO yönetimi olarak Antalya'nın içinden geçtiği zor süreçte Ankara'da temaslarda bulunduklarına değinen Çetin, açıklamasında şunları kaydetti:"Bu süreç içerisinde Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, ilgili bakanlarımız ve Antalya milletvekillerimizi ziyaret ettik, kendilerine olası gelişmeleri alternatif senaryolarla gösteren dosyalar sunduk. Antalya'nın sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardık. Bu yoğun temaslar, arzu ettiğimiz düzeyde olmasa da belli destek paketlerin açıklanmasına vesile oldu."
- "4 bin kişiye sertifika"
ATSO'nun mesleki yeterlilik ve ihracatı artırma konusundaki çalışmaları hakkında da bilgi veren Çetin, UR-GE projeleri ile üyelerin yeni pazarlarla buluşturulduğunu ve ihracat yollarının güçlendirildiğini bildirdi.
Geçen yıl düzenlenen meslek eğitimleri ile yaklaşık 4 bin kişinin sertifika aldığını belirten Çetin, "BECERİ 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'nde bin civarında kişiye meslek edindirdik. Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezimiz çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kısacası ATSO olarak Antalya'ya katkı koyup katma değer yaratmak için geçmişte olduğu gibi bugün de yoğun bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.