Atso Başkanı Çetin:

Atso Başkanı Çetin:
"Moralin olmadığı yerde ekonomi çarkları da dönmüyor. Bu psikolojiden çıkalım, kafamızı kaldırıp geleceğe bakalım"- "Antalya ekonomisinin 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 20 civarında küçüldüğünü tahmin ediyoruz"

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Moralin olmadığı yerde ekonomi çarkları da dönmüyor. Bu psikolojiden çıkalım, kafamızı kaldırıp geleceğe bakalım." dedi.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda bünyesinde faaliyet gösteren Antalya AB Bilgi Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliği ile "Değişen Dünyada AB ve Türkiye Ekonomisi" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

ATSO'da gerçekleştirilen söyleşide konuşan Çetin, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini kaydetti. Çetin, "Terör eylemleri, sınır dışı operasyonlar, mülteci sorunları, darbe girişimi, suikastler derken moralsiz bir toplum haline dönüştük. 'Bugün hangi kötü haberi alacağız' korkusu ile hiçbirimizin eli televizyona, gazetelere, sosyal medyaya gitmez oldu. Moralin olmadığı yerde ekonomi çarkları da dönmüyor." ifadelerini kullandı.

Bu psikolojiden çıkılması ve kafaların kaldırılıp geleceğe bakılması gerektiğini belirten Çetin, şöyle devam etti:

"Ülke olarak bu bozuk psikolojiden bir an önce çıkmamız ve olağan hayatın akışına uygun olarak işlerimize odaklanmamız gerekiyor. Polisimiz, askerimiz teröre karşı nasıl mücadele veriyorsa bizim de iş dünyası olarak ekonomik mücadeleye daha sıkı sarılmamız gerekiyor. Bu ülkenin vatandaşları, iş dünyası olarak bu sarmaldan çıkmamız ve kafamızı kaldırıp geleceğe bakmamız gerekiyor. Çünkü biz bu ruh halindeyken dünyada ekonomik değişimler yaşanmaya devam ediyor. Böyle bir küresel ortamda ülke olarak en önemli meselemiz güven tesisidir. Türkiye ekonomisi, teröre ve darbe girişimine rağmen bir direnç göstermektedir. Artık yapısal reformlara, sanayi yatırımlarına bakmak zorundayız."

- Avrupa pazarında daralma

Antalya ekonomisinin ülke ekonomisine göre çok daha çalkantılı bir dönemden geçtiğini kaydeden Çetin, turizmin 3'te 1'ini, tarımsal ihracatın 3'te 2'sini temsil eden Rusya ile yaşanan krizinin kent ekonomisini doğrudan etkilediğini bildirdi. Buna, terör, mülteci sorunları, darbe girişimi ve ülkenin imaj kaybı eklenince Avrupa pazarında da ciddi bir daralma yaşandığını belirten Çetin, "Sonuç olarak Antalya ekonomisinin 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 20 civarında küçüldüğünü tahmin ediyoruz." dedi.

Çetin, turizm ve diğer bütün sektörlerde yüksek katma değerin, önce müşteriye insan olarak yüksek değer vermekten geçtiğini, yüksek katma değerin de insanların kendisine, çalışanlarına, mahalle ve kente, halka, çevreye değer vermekle başladığını ifade etti.

Bütün bunları gerçekleştirmek için moralleri bozmadan, gerçekçi ve objektif olarak konuşmak ve değişime kafa yormak, fedakarlık ederek çaba harcamak gerektiğini belirten ATSO Başkanı Çetin, "Başarının sırrı sevmek, inanmak ve güvenmektir. Atatürk'ün öğün, çalış, güven tavsiyesi de budur. Çalışmadan övünmek olmaz. Birbirimize güvenmeden çalışmak da yetmez. Önce birlikte birbirimize güvenerek çalışacağız, sonra da başarımızla öğüneceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.