Audi'den Elektrikli Araba

Audi'den Elektrikli Araba
Audi de diğer pek çok otomobil üreticisi gibi tamamen elektrikli bir araba üretme kararını almış durumda.

Teknik gelişim başkanı Ulrich Hackenberg'in söylediğine göre de bu yeni araba 2017 yılı civarında karşımıza çıkmaya hazır olacak. Görünene göre Audi'nin bu yeni elektrik projesi karakteristik olarak verimli olan Alman mühendisliğinden faydalanacak ve tek şarj ile 450 km yol alabilecek. 

FARKLI KONSEPT

 

Hackenberg, bu aracın Tesla'nın Model S'ine aile arabası olarak rakip olabileceğini söylerken, aracın beş kişinin yanı sıra büyük bir bagaj alanı için yeterli yeri olacağını belirtiyor. Tesla'nın Model S aracının son modeli ise tek şarjda yaklaşık olarak 480 km yol alabilmekte ve bu da kendisini Audi'nin aile aracı planını zora sokabilecek bir konuma yerleştiriyor.

 

SPOR OTOMOBİL

Geçmişe bakıldığında ise Audi'nin, 2012 yılında da tamamen elektrikle çalışan bir araba  denemesinde bulunduğu görülüyor. Ancak o dönemdeki mesafe endişeleri, elektrikli Audi R8'den vazgeçilmesine sebep olmuştu. Ancak R8, yeni modelin aksine, daha çok spor otomobil konseptine uygundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.