Avanos sokaklarına seramik heykeller yerleştirildi

Avanos sokaklarına seramik heykeller yerleştirildi
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde, 15-26 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen 9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu kapsamında usta eller...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde, 15-26 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen 9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu kapsamında usta eller tarafından yapılan seramik heykeller, ilçenin çeşitli yaşam alanlarına yerleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyesi iş birliğinde düzenlenen sempozyumda, Polonya, Romanya, Tunus, Hırvatistan, Letonya ve Türkiye’den 16 sanatçı ve çok sayıda Avanoslu çömlek ustası etkinlik kapsamında büyük boyutlu seramik eserler ortaya çıkarmıştı.

Eserlerden 7 tanesi, ilçenin ortasından geçen Kızılırmak kenarındaki yürüyüş alanları ve spor parklarının çevresine yerleştirildi.

Avanos Belediyesi peyzaj mimarı Eğim Sefer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinde binlerce yıllık geçmişe sahip seramik kültürünün tanıtılması, çağdaş örneklerle desteklenmesi amacıyla ortaya çıkarılan eserlerin ilçenin farklı yerlerine kalıcı olarak yerleştirildiğini kaydetti.

Sefer, "El sanatlarıyla ünlü ilçemizin sokaklarının, sanat eserleriyle donatılması seramik meraklılarının dikkatini çekecektir. Bu çalışmanın ilçemize faydalı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

"Dış Mekan Seramikleri" temasıyla gerçekleştirilen sempozyum sonrasında eserlerden ikisi kaymakamlık binası önüne yerleştirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.