Avanos'ta "Kadın Emek Pazarı"

Avanos'ta "Kadın Emek Pazarı"
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde ev hanımlarının el emeği ile ürettiği ürünler, ilçede kurulan "Kadın Emek Pazarı"nda satışa sunulacak.El...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde ev hanımlarının el emeği ile ürettiği ürünler, ilçede kurulan "Kadın Emek Pazarı"nda satışa sunulacak.

El sanatlarıyla ünlü ilçede, hanımların aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla evlerinde ürettiği hediyelik eşyalar, belediye tarafından Kızılırmak kenarına yerleştirilen stantlarda turistlerin beğenisine sunulacak.

Zabıta Müdürü Mustafa Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye tarafından 20 adet standın Kızılırmak kenarına yerleştirildiğini, başvuruda bulunanlar arasında yapılan kura çekiminde stantların tahsisinin yapıldığını kaydetti.

Ergün, "Farklı ülkelerden ilçemize gelen turistler hem gezecek hem de hanımların el emeği göz nuruyla ürettikleri eserleri görme şansına sahip olacaklar. Böylece bölge kültürü tanıtılırken, ev hanımları da aileleri için ek gelir elde edebilecekler" dedi.

Avanos'un, Hititler döneminden itibaren başta çanakçılık olmak üzere çeşitli el sanatlarının üretildiği bir merkez olduğunu aktaran Ergün, bu zengin kültürel yapının, ilçedeki ev hanımları için bir kaynak olabilmesi adına bu projeyi uyguladıklarını kaydetti.

Ergün, standlarda, yöresel el sanatlarının dışında herhangi bir endüstriyel ürünün satışına izin verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.