Avanos'ta "Milli Kardeşlik Köprüsü" konulu konferans

Avanos'ta "Milli Kardeşlik Köprüsü" konulu konferans
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde müftülük tarafından "Milli Kardeşlik Köprüsü" konulu konferansı düzenlendi. Araştırmacı-yazar Salim...

Nevşehir'in Avanos ilçesinde müftülük tarafından "Milli Kardeşlik Köprüsü" konulu konferansı düzenlendi.

Araştırmacı-yazar Salim Dağ, belediye salonundaki konferansta, Çanakkale'de güçlü ordulara karşı zafer kazanılmasının milli kardeşlik ruhu ile gerçekleştiğini vurguladı.

Yeni nesle Çanakkale'de yaşanan varoluş mücadelesinin net olarak anlatılmadığını savunan Dağ, "Çanakkale ile ilgili bilgiler savaşın şiddeti, ölenlerin çokluğu ve Çanakkale'nin geçilmez olduğuyla sınırlı. Çocuklarımız Çanakkale'yi sadece bir savaş olarak görmemeli. Çanakkale, bir varoluş mücadelesinin yansıması olarak bilinmelidir" diye konuştu.

Dağ, bu savaşta 250 binin üzerinde askerin şehitlik mertebesine ulaştığını hatırlatarak, şehitlerin memleketleri incelendiğinde geniş bir mozaikle karşılaşıldığına işaret etti.

Programa, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kerem Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.