Avanos'un maskotu kazların "kuluçka" hazırlığı

Avanos'un maskotu kazların "kuluçka" hazırlığı
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinden geçen Kızılırmak üzerinde oluşturulan suni adada yaşayan kazların kuluçka dönemi için belediye ekiplerince...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinden geçen Kızılırmak üzerinde oluşturulan suni adada yaşayan kazların kuluçka dönemi için belediye ekiplerince hazırlık çalışmaları yapılıyor.

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürü İsa Deş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuluçka öncesi yeni yuvalar oluşturduklarını belirterek, bin 200 metrekare büyüklüğündeki adada yaklaşık 500 kazın yaşadığını ifade etti.

Deş, Kızılırmak'ta yaşayan kazların ilçenin maskotu haline geldiği ifade ederek, yaz aylarında binlerce kişinin kazları izlemek için ilçeye geldiğini, bu doğal yaşamın sürdürülebilmesini sağlamak amacıyla belediye ekiplerinin seferber olduğunu kaydetti.

Doğal üreme ortamı sağlanan kazlar için yumurtlama dönemi öncesinde hazırlık yaptıklarını dile getiren Deş, "Saman balyaları getirerek kazların yuva yapmasına yardımcı olmak için adaya bırakıyoruz. Kazlar mart ayı içerisinde yumurtlamaya başlıyor. Bu dönemde yuvalardaki bozuk yumurtaları da temizliyoruz. Nisan ve mayıs aylarında ise yeni yavrular çıkmaya başlıyor" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.