Avcıların vurduğu balık kartalı tedavi edilecek

Avcıların vurduğu balık kartalı tedavi edilecek
Finlandiya'da halka takılıp doğaya salındıktan sonra Burdur'un Bucak ilçesinde avcılar tarafından vurulan balık kartalı, tedaviye alındı- Veteriner hekim Sarıca:- "Her yaban hayvanının doğada mutlaka bir işlevi var. O yaban hayvanını vurduğunuzda zincirin

BURDUR (AA) - Burdur'un Bucak ilçesinde avcıların vurduğu balık kartalı, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilecek.

Merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Onaç Baraj Gölü'nde avcıların vurduğu balık kartalının, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şubesince tedavi için kendilerine getirildiğini söyledi.

Yaptıkları incelemede kuşun sağ kanadından yaralandığını belirlediklerini anlatan Sarıca, "Ancak bu yara iyileşme sürecine girmiş. 2-3 haftalık tedavi uyguladıktan ve uçuşlarına baktıktan sonra hazır bulursak, kuşu yeniden doğaya bırakacağız." dedi.

Sarıca, Avrupa'da üreyen balık kartallarının, göç sırasında Türkiye'den de geçtiğini belirtti.

Bu kuşların çoğalmaları konusunda son yıllarda ciddi çalışmalar yapıldığını vurgulayan Sarıca, bu sayede sayıları artmaya başlayan balık kartallarının 20-25 yıl yaşayabildiğini ifade etti.

Kendilerine getirilen kuşun, 2012'de Finlandiya'da halkalanarak doğaya bırakıldığını bildiren Sarıca, "Bu bilgiler kuşun ayağındaki halkada mevcut. Kuş onca yol katedip defalarca göçe katılmış, bir şey olmamış ama Türkiye'ye geldiğinde avcılar tarafından vurulmuş." diye konuştu.

Sarıca, balıkla beslenen kuşun doğaya hiçbir zararı bulunmadığını ve etinin yenmediğini belirtti. Buna rağmen kuşun bilinçsiz şekilde vurulduğunu dile getiren Sarıca, şunları kaydetti:

"Avcılığa tamamen karşıyız ama sonuçta avcılık yasaları var. Ama en azından eti yenmeyecek hayvanları vurmayın. Çünkü yaban hayvanları doğanın parçası. Her yaban hayvanının doğada mutlaka bir işlevi var. O yaban hayvanını vurduğunuzda mutlaka zincirin bir kısmını koparmış oluyorsunuz. Dolayısıyla doğada bazı şeyler aksamaya başlıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.