Avro Bölgesinde enflasyon pozitife döndü

Avro Bölgesinde enflasyon pozitife döndü
Avro Bölgesinde yıllık enflasyon, bu yılın başından bu yana haziran ayında ilk kez artarak yüzde 0,1 seviyesinde gerçekleşti

Avro Bölgesinde yıllık enflasyon, bu yılın başından bu yana haziran ayında ilk kez artarak yüzde 0,1 seviyesinde gerçekleşti.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı öncü verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesinde yıllık enflasyon mayıs ayında yüzde eksi 0,1 iken, haziran ayında yüzde 0,1 olarak ölçüldü. Eksi seviyeden çıkarak pozitife dönen enflasyon verisi, piyasalardaki değişmeme beklentisinin de üzerinde gerçekleşti.

Avro Bölgesindeki enflasyonunun ana bileşenlerine bakıldığında, haziranda en fazla yıllık enflasyon yüzde 1,1’le hizmetler sektöründe gerçekleşti. Bunu yüzde 0,9’la gıda, alkol ile tütün ürünleri ve yüzde 0,4’le de enerji dışı sanayi ürünleri izledi. Bu dönemde enerji fiyatları ise yüzde 6,5 geriledi.

Tek para birliğinde haziranda öncü çekirdek enflasyon ise yıllık yüzde 0,8’lik yükseliş beklentisinin hafif üstünde, yüzde 0,9 arttı.

Haziran ayına ilişkin detaylı verilerin 15 Temmuz’da açıklanması bekleniyor.

Öte yandan enflasyon rakamları, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) fiyat istikrarını sağlamak için hedeflediği yüzde 2'ye yakın seviyenin oldukça altında gerçekleşti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.