Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon aralıkta yüzde 1,1 yükseldi

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon aralıkta yüzde 1,1 yükseldi
Piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşen yıllık enflasyon, Eylül 2013'ten bu yana görülen en yüksek oran oldu- Enflasyon verisi, ECB'nin hedeflediği yüzde 2'ye yakın seviyeye uzun süredir ilk kez bu kadar yaklaştı

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi’nde geçen ay yıllık enflasyon, yüzde 1,1 artışla Eylül 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı öncü verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde Aralık 2016'da yıllık enflasyon yüzde 1,1 olarak ölçüldü. Yüzde 1’lik piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşen yıllık enflasyon, kasım ayında yüzde 0,6 yükselmişti.

Avro Bölgesi’nde aralık ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 2,5 ile enerjide gerçekleşti. Enerjiyi yüzde 1,2 ile hizmetler ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 0,3 ile de enerji dışı sanayi ürünleri izledi.

Tek para birliğinde aralık ayında öncü çekirdek enflasyon ise yüzde 0,8’lik piyasa beklentisinin hafif üzerinde, yıllık yüzde 0,9 arttı.

Enflasyon rakamları, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) fiyat istikrarını sağlamak için hedeflediği yüzde 2'ye yakın seviyeye uzun süredir ilk kez bu kadar yaklaştı.

Aralık 2016'ya ilişkin detaylı veriler, 18 Ocak 2017'de açıklanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.