Avrupa Birliği İşletmeler ve Kobi lerin Rekabet Edebilirliği

Avrupa Birliği İşletmeler ve Kobi lerin Rekabet Edebilirliği
Avrupa Birliği İşletmeler ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programına (COSME) Türkiye’nin katılımına dair mutabakat imzalandı.

Avrupa Birliği İşletmeler ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programına (COSME) Türkiye'nin katılımına dair mutabakat imzalandı.

Bakanlıktan gercekleşen açıklamada, uzlaşının Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın Brüksel ziyareti esnasında imzalandığı belirtilerek, "Ekonomik büyümenin lokomotifi olan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) odaklanan ve 2014-2020 yıllarını kapsayan zamanda uygulanacak olan COSME Programına ülkemizin katılımına ait mutabakat , Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın Brüksel ziyareti çerçevesinde , Ab Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet Yücel ve Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Antti Peltomakitarafından imzalandı. 7 senelik bütçesi yaklaşık olarak 2,3 Milyar Avro olan Program, Avrupa 2020 Stratejisinin akıllı, devam etirilebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinde çok büyük rol oynayan KOBİ'lere çok büyük imkanlar tanımaktadır" ifadeleri kullanıldı.

KOSGEB koordinasyonunda yürütülecek olan Program çerçevesinde Türkiye'deki işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesinin sağlanacağı ifade edilen açıklamada, girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ile KOBİ'lerin kurulmasının ve büyümesinin destekleneceği açıklandı . COSME Programının Türkiye'de uygulanması ile KOBİ'lerin finansmana ve pazara erişimlerinin kolaylaştırılmasının, işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının amaçlandığı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.