ECB'nin faiz kararı beklentileriyle borsa yükselişte

ECB'nin faiz kararı beklentileriyle borsa yükselişte
Almanya ve İspanya’da enflasyon verilerinin beklentilerin altında gerçekleşmesi pay piyasalarında risk iştahını destekledi

Avrupa borsaları güne yükselişle çıkarken Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,2 kazançla 460 puanda, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 artışla 16.200 ortasında işlem görüyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,2 değer kazancıyla 7.437 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,3 yükselişle 29.768 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,1 artışla 10.070 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 kazançla 7.277 puanda yer alıyor.

Avro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,0960'da seyrediyor.

Bugün Avro Bölgesi'nde açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların ilgi ve zihin yerleşirken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarından alınacak sinyaller de yer alacak.

Dün Almanya ve İspanya’da enflasyon verilerinin piyasa beklentilerinin altında kalması pay piyasalarında risk iştahını kaldırdı.

Almanya'da yıllık enflasyon kasımda yüzde 3,2 olurken, aynı zamanada İspanya’da da yüzde 3,2 seviyesinde meydana geldi.

Bugün açıklanacak verilerde ise, Avro Bölgesi'nde öncü Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) kasımda yıllık yüzde 2,8 çıkacağı tahminler içerinde yer alıyor.

Analistler, küresel pay sektöründe da ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ihtimalinin varlık fiyatları üzerinde etki göstereceği söyleniyor.

ABD'de dün açıklanan makroekonomik verilerin sonrasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin hareketlerin sonuna geldiği ve gelecek senenin ilk yarısında faiz indirimlerine başlayabileceği ihtimali güçleniyor.

Analistler, bugün Avro Bölgesi'nde enflasyonun ve ECB Başkanı Lagarde'ın açıklamalarının yanı sıra ABD'de kişisel gelirler ve harcamalar ile haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.