"Avrupa Çelik Sektörü 2018’de İstikrarlı Görünüme Sahip"

"Avrupa Çelik Sektörü 2018’de İstikrarlı Görünüme Sahip"
Moody's, çelik sektöründe artan talep ve fiyatların sektörün 2018 yılına ilişkin görünümünü olumlu yönde etkileyeceğini bildirdi

LONDRA (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Avrupa'da talep ve fiyat artışının çelik sektörünün 2018 yılına ilişkin istikrarlı görünümünü destekleyeceğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Artan talep, yükselen fiyatlar ve iyileşen kar seviyesi 2018 yılında Avrupa’da çelik sektörünün istikrarlı görünümünü desteklemeye devam edecek.” ifadesine yer verildi.

Avrupa’da çelik üreticilerinin ham madde fiyatlarının istikrarlı olması ve büyümenin artmasıyla karlarında da artış görülmesinin beklendiği kaydedilen açıklamada, “AB'nin anti damping uygulamalarına tabi olmayan Güney Kore, Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerden ithalatın artması ve kapasite aşımı kısıtlayıcı faktörler olmayı sürdürüyor. “ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Avrupa’da çelik sektöründeki şirket birleşmelerinin sektörün henüz kapasite aşımını azaltmaya yetmediği belirtilirken, ABD’de potansiyel korumacı politikaların Avrupalı çelik üreticileri için tehdit oluşturabileceği vurgulandı.

Moody’s Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Kredi Sorumlusu Gianmarco Migliavacca, Avrupa’da ekonomik görünümün iyileşmesi ve otomotiv, inşaat gibi sektörlerde talebin artmasıyla çelik sektöründe tüketimin 2017-2018 döneminde yaklaşık yüzde 1,5 ila 2,0 arasında artmasının beklendiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.