Avrupa Güreş Şampiyonası

Avrupa Güreş Şampiyonası
- Serbest Güreş Milli Takımı Antrenörü Çakmar: "Serbest güreşçilerimiz 2016 Rio Olimpiyatları'ndan sonra Avrupa Şampiyonası'nda da tarih yazdılar"- "Olimpiyatlardaki çıkışımızı burada da sürdürdük"

NOVİ SAD (AA) - Serbest Güreş Milli Takımı Antrenörü Abdullah Çakmar, Avrupa Şampiyonası'nda tarih yazdıklarını söyledi.

Çakmar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serbest stilde takım halinde üçüncü olduklarını hatırlatatak, "Serbest güreşçilerimiz 2016 Rio Olimpiyatları'ndan sonra Avrupa Şampiyonası'nda da tarih yazdılar. Türk güreşi iyi yolda. Tarih yazmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Şampiyonada serbest stilde Türkiye'nin 3 altın, 2 bronz madalya kazandığını hatırlatan Çakmar, "Buraya gelmeden önce 4-5 madalya alırız demiştim. Öyle de oldu. Burada tarihi yazan baş mimar Taha Akgül. Taha'nın yanı sıra Rıza Yıldırım, Soner Demirtaş kardeşlerimiz de altın madalya kazandı. Selim Yaşar ve Süleyman Atlı da bronz madalya elde etti. Gerçekten çok güzel maçlar yaptılar. Olimpiyatlardaki çıkışımızı burada da sürdürdük." ifadelerini kullandı.

Çakmar, serbest stilde Avrupa Şampiyonası'nda 13 yıl sonra 3 altın madalyaya ulaştıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türk güreşi gerçekten çok büyük ivme kazandı. Bunun farkındayız. İkinciliklere, üçüncülüklere sevinemiyoruz. Burada takım halinde şampiyonluğu kaçırdık. Yakup Gör ya da Mustafa Kaya puan kazansalar şampiyon olacaktık. Burada başaramadık ama ağustos ayında Paris'te gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nda inşallah takım halinde şampiyon olacağız. Serbest güreşte yine tarih yazacağız. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, belediye başkanlarımıza ve federasyon başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.