Avrupa ikincisi olan İrem Baysal, hedef büyüttü

Avrupa ikincisi olan İrem Baysal, hedef büyüttü
Konya Beyşehirli tekvandocu İrem Baysal, ilk kez giydiği milli forma altında katıldığı Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda 59 kiloda ülkesini temsil ederek Avrupa ikinciliğini elde etti.

Romanya'nın Bükreş şehrinde 8-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda ay yıldızlı forma ile ilk kez Türkiye'yi temsil eden Beyşehirli tekvandocu İrem Baysal, memleketi Beyşehir ilçesine döndü. Baysal, elde ettiği madalyayı şehit aileleri ve gazilere armağan ettiğini de belirtti. Şampiyonanın geride kalmasının ardından ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlanmaya başlayan Baysal, hedef büyüttüğünü açıkladı. Türkiye’de bir kez minikler, bir kez de yıldızlarda Türkiye şampiyonluğunun olduğunu vurgulayan Baysal, "Romanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez milli formayı giydim ve final oynadım. Finale kadar tüm rakiplerimi geride bıraktım; altın madalya mücadelesinde ise rakibim dereceleri olan benden daha tecrübeli bir isim olduğu için yenilerek Avrupa ikincisi oldum. Öğrenim hayatımı bu yıl Kız İmam Hatip Lisesi'nde devam ettireceğim. Hedefim Avrupa şampiyonluğu. Bayrağımızı Avrupa'da tekrar göndere çektirmek istiyorum. Nihai hedefim ise her sporcunun gönlünde yatan olimpiyatlarda madalya kazanmaktır. 9 yıldır tekvando sporunun içerisindeyim. Başarımın sırrı çok çalışmaktır” ifadelerini kullandı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehirli tekvandocuların son yıllarda gerek ulusal, gerekse uluslararası şampiyonalarda büyük başarılara imza atarak isimlerini spor tarihine altın harflerle yazdırdığını vurguladı. Beyşehir Belediyesi Tekvando Spor Okulu antrenörü Nafiz Çakır da, Avrupa ikincisi sporcusunun küçük yaşlardan itibaren aralıksız ve çok çalışarak bu başarıları elde ettiğine vurgu yaptı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.