Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Türkiye’ye Geliyor

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Türkiye’ye Geliyor
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 3 Ağustos Çarşamba günü Türkiye’ye gelecek

PARİS (AA) - Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 3 Ağustos Çarşamba günü Türkiye’ye gelecek.

Avrupa Konseyi Basın Servisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Jagland, ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşecek.

Jagland, Türkiye ziyareti sırasında ayrıca muhalefet partileri liderleriyle de bir araya gelecek.

Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal uygulaması (OHAL) çerçevesinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) askıya alındığını, 21 Temmuz’da Avrupa Konseyi’ne resmen bildirmişti.

AİHS’nin 15. maddesi, "taraf devletlerin hükümetlerine, istisnai koşullarda, sözleşme kapsamındaki belirli hak ve özgürlükleri koruma yükümlülüklerini geçici, kısıtlı ve denetimli bir şekilde askıya alma" imkanı sunuyor.

AİHS’nin askıya alınması, sözleşmeye taraf ülkelerden birinin bazı durumlarda "sözleşmedeki yükümlülüklerden bazılarını yerine getiremediği ve bu nedenle askıya aldığı" anlamına geliyor. AİHS geçici olarak ve belirli bir süre askıya alınabiliyor. Sözleşmenin tüm maddeleri askıya alınamıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.