Avrupa Parlamentosu’nda Müslüman toplum konferansı

Avrupa Parlamentosu’nda Müslüman toplum konferansı
Avrupa Parlamentosu'nda "Eşitlik ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde Müslüman toplumun ve azınlıkların geleceği" başlıklı konferans yapıldı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Parlamentosu'nda (AP), "Eşitlik ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde Müslüman toplumun ve azınlıkların geleceği" konulu konferans düzenlendi.

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu binasında gerçekleştirilen konferansta, AP Üyesi Tom Vandenkendelaere, insana itibar ve azınlıklara saygının AB’nin temel değerlerinin bir parçası olduğunu, bunlardan ödün verilmemesi gerektiğini söyledi.
Vandenkendelaere, "Bugün Avrupa bir dönüm noktasında. Avrupa krizler yaşıyor ama bu krizlerde Avrupa Birliği olarak değerlerimizi unutmamalıyız" diye konuştu.

Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel de, ”Terörle mücadelede varız, aynı saftayız. Ama bizim burada insan hakları, demokrasi çizgimizden taviz vermemizi kimse beklemesin" dedi.

Belçika Federal Parlementosunda hükümetin terörle mücadele planı kapsamında aldığı kararların vatandaşların demokratik haklarını ihlal etmemesi için titizlikle çalıştıklarını belirten Yüksel, “Avrupa eğer demokrasinin beşiğiyse, Avrupa, kültürlerin ve dinlerin ortak buluştuğu bir yer ise, bu mesajın buradan Avrupa Parlamentosu’ndan verilmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Konferansın moderatörü, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz de, Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa demokrasisinin ve siyasetinin merkezi olduğunu hatırlatarak, “Böyle bir yerde vatandaşlarımız ile ilgili kararların alındığı bir mercide neler oluyor? Neler bitiyor? Vatandaşlarımızın özellikle güvenlik ve temel hakları konusunda ne tür duyarlılıkları var? Onları yerinde görmek için bizlerde Büyükelçilik olarak bu toplantıda bulunuyoruz“ değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.