Hasan Durucan

Hasan Durucan

AVRUPA PROVASI

AVRUPA PROVASI

Ligde son virajlar dönülürken kupada Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından şimdi de Antalya deplasmanında Antalyaspor’a yenilerek on üç maçlık yenilmezlik serisine veda ettik. Böylelikle ligde mücadele eden takımlar arasında yenilmeyen kalmazken biz de on dördüncü lig maçımızda yenilgiyle tanıştık.

Maç öncesi Kulüpler Birliği Vakfı’nın, geçen hafta Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylara dikkati çekmek amacıyla aldığı karar doğrultusunda iki dakika geç başladı. Bu sürede maçın hakemleri ile iki takımın oyuncuları, orta yuvarlak çizgisinde karışık halde omuz omuza durarak farkındalık yarattı. Artık gözümüzün alıştığı, beklentilerimizin arttığı ilk on beş dakikaya Antalya’da da beklediğimiz hızla girdik. Henüz maçın ilk dakikalarında Rangelov ile ardından Ömer Ali ile adeta golü kokladık. Top rakibin ayağındayken rakibe pres yaparak hataya zorladık, topu kazandığımızda ise ayağımızda kontrolünü en etkin şekilde sağlamanın derdine düştük.

Önde basarak başlamamız pas trafiğimizi geliştirirken rakip üzerinde üstünlük kurmamız kaçınılmaz oldu. Kırmızı beyazlı ekip özellikle Samuel Eto’o ve Serdar Özkan ile etkili olmaya çalışırken Serkan Kırıntılı buna izin vermedi. İlk yarının sonlarına doğru Antalyaspor’un oyunun dengesi bozmaya çalışsa da ilk yarı da gol sesi çıkmadı.

Kocaman’ın sistem değişikliğine gitmesiyle Bajic’i ikinci yarı ikinci forvet olarak sahada gördük. İkinci yarının ilk dakikalarında beklenilen aksine uzun topla gelişen Antalyaspor atağıyla Serdar Özkan’ın ara pasında ceza sahası içine giren Samuel Eto’o şutunu çekince meşin yuvarlağı kendi ağlarımızda gördük. Golden sonra yaşanan şaşkınlık adeta bir dakika sonra kalemizde yine ciddi tehlike yaratsa da Kırıntılı bu sefer kalesini gole izin vermedi.

Maçın son çeyreğine girildiğinde sağ kanattan gelişen atakta Nejc Skubic son çizgiye inmeden ortasında topu ön direğe doğru gönderdi. Savunmadan seken top ceza yayı sağ tarafında Rijad Bajic'in önünde kaldı. Rijad Bajic yerden vuruşunu yaptı ve kaleciden dönen topu altı pas sağ çaprazında Ömer Ali Şahiner tamamlamak istedi ancak tecrübeli oyuncunun vuruşunda top sol direğe çarparak oyun alanına geri dönünce maçın kaderini değiştirmek adına yaptığı en ciddi ikinci hamleden de sonuç alamadık. Atamayınca yedik, yedikten sonra yine atamayınca da yenildik.

Bu mağlubiyet bize yenilmezlik unvanımızın dışında bir şey kaybettirmedi. Çok baskılı ve üst seviyede oyun oynasak da futbolun adaletsizliği tecelli etti. Antalyaspor yendik diye sevinirken yenildik diye üzülmeyen bir başarıyı elde ettiğimiz için alınan bu mağlubiyet karşısında da takımımızı mücadelesinden ötürü yürekten kutluyorum. Avrupa provası olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR