Avrupa Takviye Eğitimi Birliği Başkanı Hagitegas:

Avrupa Takviye Eğitimi Birliği Başkanı Hagitegas:
"Türkiye'de insan hakları güvence altındadır"- "Konunun (dershaneler) AİHM'e götürülmesi söz konusu değildir"

ATİNA (AA) - Avrupa Takviye Eğitimi Birliği Başkanı Giorgos Hagitegas, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığını, Avrupa Eğitim Komisyonu ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet edecekleri yönünde çıkan haberlerin çarpıtıldığını söyledi.

Hagitegas, Atina'da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel ve Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özer ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Türk basınında, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelere ilişkin kararı sonrası Milli Eğitim Bakanlığını, Avrupa Eğitim Komisyonu ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet edecekleri yönünde çıkan haberlerin çarpıtıldığını söyledi. Konunun AİHM'e götürülmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Hagitegas, hiçbir zaman insan haklarından söz etmediklerini, Türkiye'de de insan haklarının güvence altında bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de son zamanlarda eğitim konusunda önemli adımlar atıldığına değinen Hagitegas, "Türkiye'de devlet ile özel öğretim sektörü arasında mükemmel bir işbirliği var. Devletin, özel öğretim sektörüyle yan yana bulunmasını biz çok önemli buluyoruz" şeklinde konuştu.

Yelkenci de Türk basınında yanlış haberlerin çıkması üzerine Atina'ya geldiklerini ifade ederek, "Türk basınında Avrupa Takviye Eğitimi Birliği ilgili bazı yanlış haberlerin yer alması üzerine TÖDER Başkanı İbrahim Taşer aracılığıyla Hagitegas'ın daveti üzerine Atina'ya geldik" dedi.

Avrupa Takviye Eğitimi Birliği yetkilileriyle verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Yelkenci, "Yunanistan bizim komşumuz. Bu anlamda Türkiye için istediğimiz güzel şeyleri Yunanistan'daki insanlar için de istediğimizi özellikle belirtmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yelkenci, Taşel ve Özer, basın toplantısının ardından Yunanistan Dershane Öğretmenleri Federasyonu (OEFE) tarafından düzenlenen Yunanistan'da 3. kurtarma paketi çerçevesinde özel dershanelere getirilen yüzde 23'lük KDV artışını konu alan bir toplantıya katıldı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.