Avrupa Yüzme Şampiyonası

Avrupa Yüzme Şampiyonası
- Türk sporcular Ekaterina Avramova ve Zülal Zeren, 200 metre sırtüstünde yarı finale kaldı

ANKARA (AA) - Avrupa Yüzme Şampiyonası'nın ilk gününde, kadınlar 200 metre sırtüstünde Türkiye'yi temsil eden Ekaterina Avramova ve Zülal Zeren, yarı finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra ile aynı adı taşıyan su sporları merkezinde düzenlenen organizasyonun ilk gün sabah seansında, 9 kategoride eleme yarışları yapıldı.

Milli sporcu Ekaterina Avramova, 200 metre sırtüstü elemelerindeki 2.11.21'lik derecesiyle serisinde ilk sırayı alarak adını yarı finale yazdırdı. Aynı kategoride yarışan Zülal Zeren de 2.12.99 ile son 16 sporcu arasına girmeyi başardı.

Erkekler 400 metre serbestte Nezir Karap, Kaan Özcan, Ediz Yıldırımer, erkekler 100 metre sırtüstünde Doruk Tekin, Ege Başer, İskender Başlakov, erkekler 100 metre kurbağalamada Demir Atasoy, Berkay Şendikici, Alpkan Örnek, erkekler 50 metre kelebekte Berk Özkul, Kaan Türker Ayar, Ergecan Gezmiş, kadınlar 50 metre kelebekte ise Gizem Bozkurt, Esra Kübra Kaçmaz ve Nida Eliz Üstündağ elemeleri geçemedi.

İlknur Nihan Çakıcı, Esra Kübra Kaçmaz, Gizem Bozkurt ve Ekaterina Avramova'dan oluşan Türkiye kadınlar 4x100 metre serbest takımı, 3.48.83'lük zamanıyla 12. oldu ve elendi.

Emre Sakçı, Doğa Çelik, İskender Başlakov ve Kemal Arda Gürdal'dan oluşan Türkiye erkekler 4x100 metre serbest takımı da 3.18.66 dakikayla 9. sırayı alarak finale çıkamadı.

Avramova ve Zülal'in de mücadele edeceği, kadınlar 200 metre sırtüstü yarı finali TSİ 20.52'de başlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.