Avrupa'da kış

Avrupa'da kış
Arnavutluk'ta 1, Yunanistan'da 3 kişi öldü- İsviçre'de kayak yapan 2 kişi çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetti

TİRAN (AA) - Dondurucu soğuk ve kar yağışı Avrupa'nın büyük bir kesiminde bugün de etkisini sürdürdü.

Daha önce iki kişinin donarak hayatını kaybettiği Arnavutluk'ta, soğuk havadan yaşamını yitirenlerin sayısı üçe yükseldi. Polisten alınan bilgiye göre, ülkenin orta kesimindeki Lushnje şehrinde gece bekçiliği yapan 52 yaşındaki B.Ç, donarak yaşamını yitirdi.

Ülkenin dağlık kesimlerinde ulaşım sorunları yaşandığı belirtilirken, başkent Tiran'daki evsizlere belediye tarafından kalacak yer temin edildiği bildirildi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, hava sıcaklıkları 3 gün boyunca alçak kesimlerde sıfırın altında 6 ila 11, yüksek kesimlerde de sıfırın altında 18 ila 21 derece arasında seyredecek.

Yunanistan'da da cuma gününden beri süren kötü hava koşulları ülkenin birçok yerinde hayatı olumsuz etkiledi, üç kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Nafpaktos'ta 77 yaşında kayıp bir kişi donmuş halde bulundu. Gümülcine'de ise 78 yaşında bir kadın evinde ısınmak için yaktığı mangaldan çıkan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Karpenisi'de de yol açma çalışması sırasında soğuktan kalp kiriz geçiren bir belediye çalışanı, kaldırıldığı hastanede öldü.

Yunanistan'da cuma gününden bu yana etkili olan fırtına ile yoğun kar yağışları nedeniyle ülkenin birçok yerinde zorluklar yaşanırken, Eğriboz yarımadasındaki Kimi belediyesi ile Alonissos ve Skopelos adalarında acil durum ilan edildi.

Ülke basını, Ege'deki birçok adada kar nedeniyle çok sayıda yerleşim birimine ulaşımın sağlanamadığını, bazı adalarda uzun süreli elektrik ve telefon kesintileri yaşandığını duyurdu.

Aşırı soğuklar nedeniyle yoğun buzlanma görülen birçok ilde eğitime ara verilirken Makedonya bölgesinde hava sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye kadar düştüğü belirtildi.

- İsviçre'de çığ düştü: 2 ölü

İsviçre'de de bu yıl çığ düşmesi sonucu ilk can kayıpları yaşandı. Geçen hafta sonu Uri ve Valais kantonlarında kayak yapan iki kişi, çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Makedonya'da ise Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hamile kadınlar ve kronik hastalığı bulunan 60 yaş üzerindeki vatandaşlara zorunda olmadıkça bugün ve yarın dışarı çıkmamaları tavsiye edildi.

Hava sıcaklığı sıfırın altında 8 ila 16 derece seyrederken uzmanlar, açık havada çalışmak zorunda olan kişileri donma tehlikesine karşı uyararak belirli aralıklarla kapalı alanlarda ısınmalarını önerdi.

Geçen hafta içinde kar yağışının etkili olduğu Kosova'daki hava sıcaklıklarının bu hafta da mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, Kosova'da hava sıcaklığının sıfırın altında 11 ila 22 derece olacağını bildirdi.

Bosna Hersek’te günlerdir etkisini sürdüren soğuk hava, bugün de devam etti. Başkent Saraybosna’daki hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceye kadar düşerken ülkenin yüksek kesimlerindeki hava sıcaklıklarının sıfırın altında 28 dereceye kadar gerilediği gözlendi.

Sırbistan’da kar yağışı ve soğuk havanın en etkili olduğu Sancak bölgesindeki hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü bildirildi.

- Bulgaristan, Romanya ve Polonya

Bulgaristan’ın bazı bölgelerinde hava sıcaklığı sıfırın altına 20 dereceye kadar inerken, kar yağışı nedeniyle Balkan Dağı’nın tüm geçitlerinde trafik sorunları yaşandı. Bulgaristan’ı Romanya’dan ayıran Tuna Nehri'nde de önce feribot seferleri, ardından tüm trafik durduruldu.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Deliorman bölgesinde de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle uçak ve tren seferlerinin gecikmeli yapıldığı ayrıca bölgedeki 11 yerleşim yerine elektrik verilemediği öğrenildi.

Meteoroloji uzmanları, soğuk hava ve kar yağışının en az 6 gün daha süreceğini bildirdi.

Romanya'da da hava sıcaklığı sıfırın altında 6 ila 12 derece ölçülürken, ülkenin en soğuk şehri sıfırın altında 12 dereceyle Köstence oldu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.