Avrupa'da şampiyonluk kutlamaları

Avrupa'da şampiyonluk kutlamaları
- Avrupa'nın önde gelen liglerini zirvede tamamlayan takımlar, şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla yaptığı kutlamalarla yaşadı

ANKARA (AA) - Avrupa'nın önemli liglerinde 2015-2016 sezonunu şampiyon tamamlayan takımlar, düzenledikleri törenlerde kupa sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

İngiltere'den Leicester City, İspanya'dan Barcelona ve Almanya'dan Bayern Münih, elde ettikleri şampiyonluğun ardından kent merkezlerinde düzenledikleri kutlamalarda taraftarıyla buluştu.

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Everton'ı 3-1 yenerek tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaşan ve maçın ardından King Power Stadı'nda kupasını kaldıran Leicester City, şampiyonluk kutlamalarını ise yaklaşık 200 bin taraftarının önünde dün gerçekleştirdi.

Leicester City Teknik Direktörü Claudio Ranieri ve futbolcular, üstü açık bir otobüsle Leicester kentinin merkezindeki Jubilee Meydanı'na gitti. Havai fişek gösterileri eşliğinde taraftarların tezahüratlarına futbolcular da eşlik ederken, kentin yerel müzik grubu Kasabian konser verdi.

La Liga'da tarihinin 24. şampiyonluğuna hafta sonu deplasmanda Granada'yı yenerek ulaşan Barcelona'da da kutlamalar renkli geçti.

"Şampiyonlar" yazılı üstü açık otobüsle Barcelona şehir merkezindeki 3,5 kilometrelik yolu yaklaşık 3 saatte kateden futbolcular ve teknik heyete, yol kenarında takımını alkışlayan ve şampiyonluk şarkıları söyleyen taraftarı eşlik etti.

Bundesliga'da 2015-2016 sezonunun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih ise üst üste dördüncü, toplamda 26. şampiyonluğunu hafta sonu kutladı.

Binlerce taraftarın toplandığı Marienplatz'ta futbolcular tek tek anons edilerek Münih Belediyesi binasının balkonuna çıktı ve kupayla taraftarı selamladı. Kupayı kaldıran ve şarkılar söyleyen futbolcular, tören boyunca Bavyera eyaletinin geleneksel kıyafetlerini giydi.

Fransa Ligi'nde şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Paris Saint Germain ile İtalya'da ligin bitimine 3 hafta kala zirveye ulaşan İtalya'dan Juventus, kutlamalarını önceden gerçekleştirmişti.

Hafta sonu konuk ettiği Osmanlıspor'u 3-1 yenerek tarihindeki 14. şampiyonluğu elde eden Beşiktaş ise kupasını, 19 Mayıs Perşembe günü Vodafone Arena'da düzenlenecek törende alacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.