Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi
Mısır, AB ülkelerinden sığınmacılara karşı sorumluluklarını üstlenmelerini istedi

Mısır'ın, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden, kendi ülkelerindeki silahlı çatışmalardan kaçan sığınmacılara karşı sorumluluklarını üstlenmelerini istediği bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Hişam Bedr, Belçika'nın başkenti Brüksel'e hareket etmeden önce Kahire'de yaptığı basın toplantısında, AB ülkelerinden Suriye'ye komşu ülkeleri örnek alarak silahlı çatışmalardan kaçan sığınmacılara karşı sorumluluklarını üstlenmelerini istedi.

Mısır'ın 350 binden fazla Suriyeliyi kabul ettiğini ve onlara kardeş gibi davrandığını ifade eden Bedr, bu sayıya rağmen başka ülkelerde olduğu gibi sığınmacı kampları kurulmadan evlere, okullara ve farklı yerlere yerleştirildiklerini kaydetti.

Bedr, ekonomik yönden gelişmiş Avrupa'dan kapılarını güzel bir şekilde sığınmacılara açmasını ve Afrika kıtası ile AB arasındaki ilişkileri düzenleyen Şarm eş-Şeyh çalışma programına uymasını, yasa dışı göç ve insan ticaretine karşı mücadele için tavsiyelerde bulunmasını istedi.

Bakan Yardımcısı Bedr, Mısır'ın, insanları yurtlarından ayrılmaya ve yasa dışı göçe sevk eden silahlı çatışma ve savaşların sona erdirilmesinin yanı sıra gençlerin iş aramak için yurtlarını terk etmelerini engellemek ve onların bulundukları yerde kalmasını cazip hale getirmek için göç oranının yüksek olduğu bölgelerde kalkınma projeleri geliştirerek kalıcı çözümlerin bulunmasını ve yasa dışı göç sorununu kökten çözmeyi önemsediğini de kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.