Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Macaristan Başbakanı Orban:- "Bugün Macaristan'ın terör tehdidi ile karşı karşıya kalmamasının sebebi, göçmenlerin girişlerine izin vermememiz"

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan'da sığınmacı girişine izin vermedikleri için terör tehdidinin olmadığını söyledi.

Macaristan'ın kamu radyosu Kossuth Radio'da haftalık konuşmasını yapan Orban, sığınmacı krizi ve gündemdeki konular ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa'nın terör tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ve bu tehditlerin önüne geçmek için gerekli adımların atılması gerektiğini belirten Orban, ''Bugün Macaristan'ın terör tehdidi ile karşı karşıya kalmamasının sebebi, göçmenlerin girişlerine izin vermememiz. Bu konularda Macaristan akıllı bir şekilde kendini korudu ama gelecekte böyle bir problemle karşı karşıya kalmayacağı anlamına gelmez'' diye konuştu.

Şimdiki Macaristan anayasasında yer alan yasaların terör tehdidini engellemeye yeterli olmadığını, bu konuda düzenleme yapılmasının gündemde olduğunu kaydederek, ''Şimdiki Macaristan anayasasında yer alan yasalar terör tehdidini engellemeye yeterli değil. Durum bu. Bu konuda dikkatli adım atmalıyız çünkü özgürlükler önemlidir, bunlar sebepsiz yere kısıtlanamaz ama insanların güvenliklerini birinci sıraya koymak gerekli'' dedi.

- Macaristan güney sınırlarına polis takviyesi yapıyor

Macaristan Emniyet Sorumlusu Balogh Janos, kamu televizyonu M1'e yaptığı açıklamada, diğer ülkelerinin aldıkları önlemler neticesinde sığınmacıların yine Macaristan'a yönelmeye başladığına işaret ederek, ''Sığınmacılar yine sınırdaki tel örgüye zarar veriyor. Bu yüzden sınır güvenliği güçlendirilip polis sayısı iki katına çıkarıldı. Cuma gününden itibaren önlemler daha da arttırılacak'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.