Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Makedon ordusu, yasa dışı geçişleri önlemek için Yunanistan sınırına tel örgü çekmeye devam ediyor

ÜSKÜP (AA) - Makedon ordusu, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların yasa dışı geçişlerini önlemek amacıyla Yunanistan sınırına tel örgü çekmeyi sürdürüyor.

Makedon ordusundan yapılan açıklamada, sınırdaki kontrolleri arttırmak amacıyla ikinci sıra tel örgünün çekilmeye başlandığı bildirildi.

Açıklamada, ek güvenlik önlemlerinin, yasa dışı geçişleri engellemek ve sığınmacıları geçişlerin kayıt altına alındığı bölgelere yönlendirmek amacıyla yapıldığı ifade edildi.

Öte yandan Makedonya'nın, güney sınırının tamamını tel örgü ile kapatmayı planladığı iddia edildi.

Makedonya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 1 Ocak'tan itibaren ülkeye 68 bin 25 sığınmacının girdiği, kayıt altına alınan bu kişilerin 33 bin 183'ünün Suriye, 21 bin 296'sının Afganistan, 13 bin 544'ünün ise Irak vatandaşı oldukları bildirildi.

Geçen yılın kasım ayında yürürlüğe giren karar gereği Makedonya'ya sadece savaşların sürdüğü Afganistan, Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacılar kabul edilirken, "ekonomik göçmen" olarak nitelendirilen ve girişleri yasaklanan diğer ülke vatandaşları ise sınırı yasa dışı yollardan ülkeye girmeye devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.