Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Yunanistan'ın, "Makedonya, Afgan sığınmacıların geçişlerine izin vermiyor" iddiası üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, Makedonya'nın ilgili sığınmacıların geçişlerine izin verdiğini açıkladı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya İçişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın "Makedonya'nın, Afgan sığınmacıların geçişlerine izin vermediği" iddiasına ilişkin, ülkede bu sığınmacıların geçişlerine izin verildiğini bildirdi.

Yunanistan polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Makedonya'nın, Yunanistan'la sınırından Afganistan kökenli sığınmacıların geçişlerine izin vermediği ifade edilerek sınırda pasaport kontrollerinin yoğunlaştırıldığını kaydetti.

Bu iddialar üzerine açıklama yapan Makedonya İçişleri Bakanlığı, "Makedonya'nın güney sınırındaki durum normal. Afgan sığınmacıların geçişlerine izin veriliyor" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca Makedonya'nın, Sırbistan'la sınırında ilgili sorunların yaşandığı belirtilerek dün itibarıyla gelen yaklaşık 600 sığınmacının geçişlerine Sırbistan tarafından izin verilmediği bildirildi.

Bu arada, Makedonya'ya dün geceden beri 372 sığınmacının giriş yaptığı ifade edilen açıklamada, bunlardan 250'sinin Suriye, 113'ünün Irak ve 9 sığınmacının da Afganistan vatandaşı olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Makedonya'nın, Yunanistan sınırında bulunan sivil toplum kuruluşları ise Yunanistan'ın iddialarını doğrulayarak Afgan sığınmacıların geçişlerine izin verilmediği ve sıkı pasaport kontrolünün yapıldığını belirtti.

Geçen yılın kasım ayında yürürlüğe giren karar gereği Makedonya'ya sadece savaşların sürdüğü Afganistan, Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacılar kabul edilirken, "ekonomik göçmen" olarak nitelendirilen ve girişleri yasaklanan diğer ülke vatandaşları sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışıyor. Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, Balkan rotası üzerindeki Makedonya'dan sonra Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya'dan geçerek Avusturya veya Almanya'ya gidiyor.








Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.