Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Makedonya, Sırbistan'a geçenlerin sayısı kadar sığınmacının ülkeye girişine izin verecek

ÜSKÜP (AA) - Sığınmacıların Avrupa'ya geçiş güzergahlarından Makedonya, Yunanistan'dan giriş yapmasına izin verilecek sığınmacı sayısının, Sırbistan'a geçiş yapanlar kadar olacağını açıkladı.

Makedonya'da sığınmacı krizi konusundaki en yetkili birim olan Kriz Yönetim Komitesi Sözcüsü Nalica Vickova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yaptıkları toplantıda sığınmacı akınını kontrol etmek amacıyla yeni kararlar alındığını bildirdi.

Vickova, Sağlık Bakanı Nikola Todorov, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Vlado Misaylovski, İçişleri Bakanı Oliver Spasovski ve Savunma Bakanı Zoran Yolevski'nin de katıldığı toplantıda, Yunanistan'dan ülkeye girişine izin verilecek sığınmacı sayısının, Sırbistan'a geçenlerin sayısına eşit olmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Toplantıda ayrıca, diğer bölge ülkelerinin, sığınmacıların geçişine yaklaşımının takip edilmesi ve ülkenin kuzeyindeki Tabanovce'de bekletilen Afganistan vatandaşı sığınmacıların neden olabileceği olumsuzluklara karşı sağlık kontrollerinin güçlendirilmesi kararlarının da alındığı öğrenildi.

Komitenin, altı gündür Tabanovce'de bekleyen Afgan sığınmacılara, Yunanistan'a iade edilmeleri teklifini götüreceği, bunu kabul görmemesi durumunda ise Balkan koridorundaki diğer ülkelerin uygulamalarını takip edeceği bildirildi.

- Arnavutluk'ta 12 kaçak göçmen yakalandı

Bu arada, Makedonya'nın Irak ve Suriye vatandaşları dışındaki göçmenlere sınırlarını kapatmasının ardından, diğer ülke vatandaşlarının farklı güzergahlardan Batı Avrupa'ya ulaşma girişimleri de sürüyor.

Arnavutluk polisi, Gjirokaster'e bağlı Kakavije bölgesinde ülkeye yasa dışı yollardan giren 12 Pakistan vatandaşını gözaltına aldı.

Polisten yapılan açıklamada, Kakavije'deki sınır noktasında sorgulanan kaçakların, Arnavutluk'tan Karadağ'a geçmeyi planladıkları, nihai hedeflerinin ise Almanya olduğu ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.