Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Fransa'nın liman kenti Calais'deki "vahşi orman" olarak adlandırılan sığınmacı kampının kısmı tahliyesine başlandı

PARİS (AA) - Fransa'da Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'de bulunan ve "vahşi orman" olarak adlandırılan sığınmacı kampının kısmı tahliyesine başlandı.

Sabah saatlerinde kampa gelen özel harekat polisleri, kampın güney kısmında kalan mültecileri ekip arabalarına bindirerek geçici konaklama merkezlerine götürdü.

Bölgede olası karışıklığa karşı önlem almak için buldozerler ve müdahale araçları hazır tutuldu.

Lille İdare Mahkemesi geçtiğimiz hafta kampın güney kısmının tahliye edilmesi kararını onaylamıştı. Ancak karar, bölgedeki mülteci dernekleri tarafından Danıştaya taşınmıştı. Tahliye kararına Fransa ve İngiltere'deki derneklerden de tepki gelmiş ve hükümete tahliyeyi durdurması çağrısı yapılmıştı. Danıştay henüz kararını vermeden cuma gününden itibaren göçmenler kampı terk etmeye başlamıştı.

Calais kentinde çoğu Suriye, Irak, Eritre ve Afganistan'dan gelen yaklaşık 5 bin sığınmacı yaşıyor. Calais, İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacılar için önemli bir çıkış yolu olarak görülüyor.

Fransa, kentteki sığınmacıların yaşadığı kampların insani olmayan koşulları yüzünden uzun zamandır Avrupalı insan hakları dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekiyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.