Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabası yakınlarında yeni sığınmacı kampları inşa edilecek

GEVGELİ (AA) - Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabası yakınlarında yeni sığınmacı kamplarının inşa edileceği bildirildi.

Yunanistan'ın İdomeni şehrinde faaliyet gösteren insani yardım ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri, bölgede yeni kampların inşa edileceğini fakat bunun geçici bir çözüm olduğunu belirterek bölge ülkelerinin ortak kararlar alması gerektiğine işaret ettiler.

İdomeni'deki kampta 8 binin üzerinde sığınmacının beklediğini aktaran yetkililer, kampın çok dolu olması nedeniyle yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasında bile sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

Kamptaki çadırlara sığmayan sığınmacıların, battaniyelere sarılarak taş zemin üzerinde yattığı bildirildi.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, deniz yoluyla geldikleri Yunanistan'dan Makedonya'ya, oradan da Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya üzerinden diğer Avrupa ülkelerine ilerliyor.

Batı Avrupa ülkelerinin, kabul edecekleri sığınmacı sayısı konusunda kısıtlamalar getirmesi, Balkan rotasındaki ülkelerin de benzer uygulamaları yürürlüğe sokmasına neden olmuş, Makedonya'nın günde en fazla 300 sığınmacı kabul edebileceğini açıklamasının ardından Yunanistan tarafındaki sığınmacı sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.