Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Sığınmacıların alternatif rotalarından biri olarak gösterilen Arnavutluk'un Yunanistan sınırında, olası bir akına karşı güvenlik önlemleri artırıldı

TİRAN (AA) - Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak isteyen sığınmacıların alternatif rotalarından biri olarak gösterilen Arnavutluk, Yunanistan sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmaya başladı.

Sığınmacıların Makedonya-Yunanistan sınırında sıkışıp kalması, alternatif rota arayışlarını da gündeme getiri. Bu kapsamda Yunanistan'a komşu bir diğer Balkan ülkesi Arnavutluk da sınıra yakın bölgelerde güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkardı.

Başta Yunanistan sınırındaki Kapshtic bölgesi olmak üzere, yasa dışı geçişlerin yaşanabileceği bölgelerde güvenlik önlemleri alınmaya başladı.

Sınıra yakın Korça polisinden alınan bilgiye göre, Kapshtic'teki sınır kapısında görev yapan polise destek amacıyla acil müdahale birliğinden 18 polis daha bölgeye gönderildi. Sınır polislerinin de bölgedeki bazı köylere konuşlandırıldığı bildirildi.

Sınırda durum sakin olmasına rağmen, Arnavut ve Yunan yetkililerin sık sık bir araya gelerek kriz yönetimi ve işbirliği konusunda çalışmalar yaptıkları belirtildi. Sığınmacıların Arnavutluk'a yönelmeleri durumunda bu kişilerin nereye yerleştirileceği konusunda da mutabık kalındığı kaydedildi.

Daha önce askeri karargah olarak kullanılan bir binanın sığınmacılara tahsis edilmesinin kararlaştırıldığı ancak binanın yatak, elektrik ve su olmaması nedeniyle yeterli görülmediği öğrenildi.

Korça Valisi Ardit Konomi de sığınmacıların bu rotayı kullanacağına dair henüz net bir bilgi olmadığını, bu nedenle yerel yönetimin bu konuda somut bir koordinasyonu bulunmadığını bildirdi.

Öte yandan, Yunanistan sınırındaki bir diğer geçiş noktası Kakavije'de de güvenlik önlemleri artırıldı.

Başbakan Edi Rama ise daha önce yaptığı açıklamada, Balkan rotasındaki diğer ülkelerden farklı bir seçimleri olmadığını belirtmiş ve diğer ülkelerin sınırlarını kapattığı bir zamanda ülkesinin sınırlarını açmayacağını, bu konuda yeterli imkan ve güce sahip olmadıklarını vurgulamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.