Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Avusturya Başbakanı Faymann:- "AB dış sınırlarımızı kendimiz korumamız gerekiyor"

VİYANA (AA) - Avusturya Başbakan Werner Faymann, Türkiye ile yapılacak anlaşmanın sürekli çözüm olmayacağını belirterek, “Buna paralel olarak AB dış sınırlarımızı kendimiz korumamız gerekiyor” dedi.

Faymann, Bakanlar Kurulu sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye-AB zirvesinde yapılacacak anlaşmaların görüşüldüğünü belirterek, Avrupa sınır yönetim ajansı Frontex’in sığınmacıları geri götürmesi için donatılması gerektiğini söyledi. Faymann, “Botlar ile gelenler durdurulup Türkiye’ye gönderilecek. Bunun için de Türkiye’nin onayı lazım” dedi.

Türkiye sınırının korunmasının önemli olduğunu ancak bunun sürekli bir çözüm olmayacağını belirten Faymann, “Buna paralel olarak AB dış sınırlarımızı kendimiz korumamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Balkan rotasından gelen sığınmacı akınının durdurulması gerektiğini kaydeden Faymann, AB dış sınırlarının güvence altına alınmasını istedi. Faymann, Almanya’nın da Avusturya gibi kota açıklaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.