Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Yunanistan Kamu Düzeni Bakan Yardımcısı Toskas: - "İdomeni'deki durum 1-2 hafta içerisinde normale dönecek"

ATİNA (AA) – Yunanistan Kamu Düzeni Bakan Yardımcısı Nikos Toskas, Avrupa ülkelerinin sınırlarını kapatmasının ardından binlerce sığınmacının mahsur kaldığı Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında durumun 1-2 hafta içerisinde normale döneceğini söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında, Avrupa ülkelerine geçmek için İdomeni'de bekleyişlerini sürdüren binlerce sığınmacının şiddet kullanarak uzaklaştırılmasının söz konusu olmadığını belirten Toskas, hükümetin hedefinin, sığınmacıları, sınırlar yeniden açılıncaya kadar temel ihtiyaçlarının karşılandığı kamplara dönmeleri konusunda ikna etmek olduğunu ifade etti.

Toskas, bazı sığınmacı grupların geri dönmeye başladığını ancak büyük çoğunluğun bölgedeki olumsuz koşullara rağmen bekleyişlerini sürdürdüğünü bildirdi.

Sığınmacıları geri dönmeye ikna etmenin çok zor olduğunu kaydeden Toskas, “Oradaki durum kolay değil. Çok insan var. Bu insanları ikna etmeliyiz. Ancak bu, göz yaşartıcı gaz ile olmaz. Bunların yarısı çocuk ve kadın. Şiddetle olmaz. Bu insanları zor kullanarak uzaklaştırmak insanlık dışı olur” dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.