Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Avrupa Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Avramopulos:- "Avrupa, benzeri olmayan bir soruna hazırlıksız yakalandı. AB ülkeleri sığınmacı kriziyle mücadelede hazırlıklı değildi"

TİRAN (AA) - Avrupa Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, "Avrupa, benzeri olmayan bir soruna karşı hazırlıksız yakalandı. AB ülkeleri sığınmacı kriziyle mücadelede hazırlıklı değildi." dedi.

Avramopulos, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, İçişleri Bakanı Saimir Tahiri ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklama yapan Avramopulos, AB ile Arnavutluk ilişkileri noktasında yeni bir sayfanın açıldığını ifade ederek, "Avrupa, benzeri olmayan bir soruna hazırlıksız yakalandı. AB ülkeleri sığınmacı kriziyle mücadelede hazırlıklı değildi." diye konuştu.

Türkiye'nin sığınmacı krizinde "kilit rol" oynadığını ifade eden Avramopulos, "Arnavutluk, sığınmacıların kullandığı rota üzerinde değil ama olası bir sığınmacı akınına karşı AB kurumları yardımcı olmaya hazır." diye konuştu.

Tahiri de sığınmacı krizi noktasında Arnavutluk'un üzerine düşen sorumlulukları yapacağını belirterek, "Görüşmede ülkeler arasında daha fazla koordinasyon sağlanması gerektiği sonucuna vardık. Her duruma hazırlıklı olacak şekilde hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Avramopulos ayrıca, Cumhurbaşkan Bujar Nishani, Başbakan Edi Rama ve Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile bir araya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.