Avrupa’daki sığınmacı krizi

Avrupa’daki sığınmacı krizi
Bulgaristan ve Makedonya sığınmacı krizi ile ilgili sınırda ortak tatbikat yaptı- Bulgaristan Savunma Bakanı Nikolay Nençev:- "Sığınmacı kriziyle ilgili sorunu çözmek üzere daha iyi bir koordinasyon yapmaya çalışıyoruz”

SOFYA (AA) – Bulgaristan ve Makedonya savunma ile içişleri bakanlıklarınca, sığınmacı krizi ile ilgili çalışmaları koordine etmek üzere ortak sınırda havadan ve karadan “Sınır 2016” tatbikatı yapıldı.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, Savunma Bakanı Nikolay Nençev, Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski ve Savunma Bakanı Zoran Yolevski’nin havadan izlediği tatbikat sırasında, yasa dışı yoldan geçiş yapmaya çalışan kalabalık göç akımına yönelik önlemler ele alındı.

Bulgaristan Savunma Bakanı Nençev, tatbikata ilişkin, "Sığınmacı kriziyle ilgili sorunu çözmek üzere daha iyi bir koordinasyon yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Bulgaristan ile Makedonya’nın Zlatarevo Gümrük Kapısı bölgesinde yapılan çalışmaları değerlendiren Nençev, "Mevkidaşım Yolevski’ye Makedonya sınırımızda bulundurduğumuz askeri personelin orada olmasının tek nedeninin sınır polisimize yardım etmesi olduğunu açık olarak ifade ettim. Amacımız, sınırımızı kaçak göç akınından korumaktır" diye konuştu.

Tatbikatı izleyen bakanlar, etkin koordinasyon ve işbirliği deneyiminin yararlı olacağı konusunda mutabık kalırken, her iki ülkenin Balkanlar'da yeni bir güç koridorunun açılmasına karşı olduğuna vurgu yaptı.

Tatbikat senaryosunda, iki ülkenin güvenlik güçleri Bulgaristan topraklarına doğru aniden gelen göç dalgası karşısında etkin karşılık verme ve engelleme girişimleri gösterildi. Helikopterle istihbarat gözetimi ve yaralı yabancıya yardım çalışmaları yapıldı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, sığınmacı sorunu ile ilgili Makedonya Cumhurbaşkanı George İvanov ile bir görüşme yaparak, böyle bir tatbikatın organize edilmesini yararlı gördüğünü bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.