Avrupa’daki sığınmacı krizi

Avrupa’daki sığınmacı krizi
İdomeni'yi ziyaret eden SYRİZA Milletvekili ve Parlamento Grup Sözcüsü Famellos:- "Sürece dün 400 sığınmacının diğer kamplara yerleştirilmesiyle başladık. Bugün de 600 sığınmacı hükümet tarafından özel olarak tahsis edilen otobüslerle bölgedeki diğer kamp

İDOMENİ (AA) – Yunanistan’ın, Makedonya sınırında bulunan İdomeni kasabasındaki sığınmacı merkezini ziyaret eden Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) Milletvekili ve Parlamento Grup Sözcüsü Sokratis Famellos, "İlgili sürece dün 400 sığınmacının diğer kamplara yerleştirilmesiyle başladık. Bugün de 600 sığınmacı hükümet tarafından özel olarak tahsis edilen otobüslerle bölgedeki diğer kamplara yerleştirilmek üzere yola çıktı" dedi.

Famellos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıların yerleştirme programı dahilinde ülkede bulunan diğer kamplara götürülme sürecine yardımcı olmak için geldiğini anlattı.

Famellos, "İlgili sürece dün 400 sığınmacının diğer kamplara yerleştirilmesiyle başladık. Bugün de 600 sığınmacı hükümet tarafından özel olarak tahsis edilen otobüslerle bölgedeki diğer kamplara yerleştirilmek üzere yola çıktı" ifadelerini kullandı.

Kamplara yerleştirilen sığınmacıların Yunanistan'a sığınma talebinde bulunabileceklerini ifade eden Famellos, isteyen sığınmacıların AB ülkelerindeki yerleştirme programına da başvuru yapabileceklerini söyledi.

Famellos, sığınmacılardan tercih yapmayanların Türkiye'ye geri gönderileceğini dile getirerek, "Türkiye ve Avrupa Birliği arasında sağlanan anlaşmanın ardından ülkeye gelen sığınmacılar adalardan kamplara götürülmektedir ve sığınma talebinde bulunma hakları mevcuttur" diye konuştu.

Öte yandan, bölgede görevli olan Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (BMMYK) Selanik Bürosu Başkanı Marco Buono da sığınmacıların ülke genelinde bulunan diğer kamplara yerleştirilmesinin en iyi çözüm olduğunu söyleyerek, "Sığınmacılar buradaki kamptan uzaklaşırsa geçiş haklarını kaybedeceklerini düşünüyor. Ancak burada sahip oldukları yardım koşullarına gidecekleri kamplarda da sahip olacaklar" dedi.

Bu arada, İdomeni'deki sığınmacı kampında sayıları 12 bini bulan sığınmacılar, 7 Mart'tan bu yana Makedonya'ya geçmek için sınırdaki bekleyişlerini sürdürüyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.