Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Yunanistan'ın İdomeni kasabasındaki kampta bekleyen sığınmacıların, bölgedeki demiryolunu ulaşıma kapatma eylemi, katılımcı sayısının daha da artmasıyla devam ediyor

İDOMENİ (AA) - Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kampta bekleyen sığınmacılar, sınırın açılmamasına tepki olarak pazartesi günü başlattıkları demiryolunu ulaşıma kapatma eylemini sürdürüyor.
Bölgedeki demiryolunun üzerine çadır kuran ve banklar yerleştiren grup, sabah saatlerinde daha da kalabalıklaşmaya başladı.
Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yerleştirme politikasına inanmadıklarını ve sınırdan uzaklaştıkları takdirde "unutulacaklarını" yineleyen sığınmacılar, İdomeni'deki bekleyişlerini sürdüreceklerini ve sınırların açılmasıyla daha iyi bir yaşam için çıktıkları bu yola devam etmek istediklerini kaydetti.
Öte yandan, demiryolunu kapatan sığınmacıların kalabalıklaşmasıyla bölgedeki güvenlik güçlerinin arttırıldığı belirtildi.
Ön sıralarda çocuk ve engelli sığınmacıları tutan grubun birkaç yüz metre ilerisinde bekleyen Yunan polisinin, olası bir durumda müdahale etmek için bölgeye sevk edildiği bildirildi.
Bu arada, İdomeni'deki sığınmacı kampında sayıları 12 bini bulan sığınmacılar, 7 Mart'tan bu yana Makedonya'ya geçiş yapabilmek için sınırdaki bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.