Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Terör örgütü DAEŞ tarafından kaçırılan ve üç ay alıkonduktan sonra kaçmayı başaran Iraklı Nadya Murad, Yunanistan'ın İdomeni kasabasındaki sığınmacı kampını ziyaret etti- Nadya Murad: - "Dünyanın yapması gereken iki şey var: Birincisi terörü durdurmak, ik

İDOMENİ (AA) - Terör örgütü DAEŞ tarafından kaçırılan ve üç ay alıkonduktan sonra kaçmayı başaran Iraklı Nadya Murad Basee Taha, Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan sığınmacı kampını ziyaret etti.

Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde kampı gezen Nadya Murad'a, kamptaki sığınmacılar yoğun ilgi gösterdi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Nadya Murad, sığınmacıların İdomeni'deki bu kampta ağır koşullar altında kaldığını belirterek daha iyi bir yaşam hayali kuran bu insanların sınırın açılmasını beklediğini söyledi.

İdomeni'deki kampa, buradaki sığınmacıları dinlemek ve mesajlarını dünyaya iletmek için geldiğini ifade eden Nadya Murad, "Binlerce kişinin bu durumda kalmaya devam etmemesi gerek. Yunanistan, bu insanları daha iyi koşulların sağlandığı kamplara götürmeyi hedefliyor ancak bu insanlar yıllarca kamplarda kalmayı değil, sınırların açılıp yola devam etmeleri için kendilerine izin verilmesini bekliyor." diye konuştu.

Nadya Murad, uluslararası toplumun, İdomeni'ye odaklanarak burada olup biteni görmesi gerektiğini vurgulayarak "Şu an burada binlerce insan var ancak terör durdurulmazsa bu sayı milyonları bulacak. Dünyanın yapması gereken iki şey var: Birincisi terörü durdurmak, ikincisi de terörden kaçan bu insanlara yardım etmek." dedi.

Yunan yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından sınırların açılmayacağını anladığını belirten Nadya Murad, İdomeni'deki kampta koşulların çok ağır olması nedeniyle buradaki sığınmacılara daha iyi koşullara sahip diğer kamplara gitmeleri çağrısında bulundu.

22 yaşındaki Nadya Murad Basee Taha, 2014 yılında DAEŞ terör örgütünün Irak'taki köyünü basması sonucu esir alınmıştı. Daha önce yaptığı açıklamada, kaçırıldıktan sonra Musul'daki bir eve götürüldüklerini belirten Murad, kendisine tecavüz edildiğini, işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını anlatmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.