Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Sığınmacılar, sınırların kapalı tutulmasına tepki olarak Yunanistan'ı Makedonya'ya bağlayan otoyolu ulaşıma kapattı

POLİKASTRO (AA) - Yunanistan'ın Makedonya sınırında bekleyen bir grup sığınmacı, sınırların kapalı tutulmasına tepki olarak Yunanistan ile Makedonya arasındaki otoyolu ulaşıma kapattı.

Makedonya sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Polikastro kasabasında kurulan ve 2 binden fazla sığınmacının bulunduğu kamptaki sığınmacılar, iki ülkeyi birbirine bağlayan otoyolu ulaşıma kapatarak eylem yaptı.

Dün geceden itibaren otoyolun üzerine çadırlarını kurarak ulaşımı engelleyen sığınmacılar, sınırlar açılıp yola devam etmelerine izin verilene dek eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Sığınmacıların ulaşıma kapattığı otoyol üzerindeki araç trafiği ise eylem nedeniyle emniyet şeritleri üzerinden yapılıyor. Eylemin devam ettiği otoyol üzerindeki güvenlik güçlerinin sayılarının da arttırıldığı gözlendi.

Yunan otoriteleri daha önce yarından itibaren yasa dışı yollardan Türkiye üzerinden Yunanistan'a gelen sığınmacıları geri çevirmeye başlayacağını açıklamıştı. Buna rağmen sığınmacılar, Avrupa ülkelerine doğru yolculuklarına devam etmelerine izin verileceğine dair umutlarını sürdürürken, Türkiye'ye iade edilmelerini ise reddediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.