Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Balkan rotasının kapanmasının ardından, Makedonya-Sırbistan sınırında sıkışan sığınmacıların yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine geçtiği iddia edildi

ÜSKÜP (AA) - Balkan rotasının 9 Mart'tan itibaren sığınmacılara kapatılmasının ardından, Makedonya-Sırbistan sınırında sıkışan sığınmacıların yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine geçtiği ileri sürüldü.

Makedonya Kriz Masası Uzmanı Naditsa Vçkova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan rotasının kapanmasının ardından ülkede yaklaşık bin 500 sığınmacının sıkıştığını belirterek "Mart ayından bu yana bu sayı bin 100'e düştü. Bu 400 sığınmacının nereye gittiğine dair bilgimiz yok." dedi.

Yerel kaynaklar, söz konusu 400 kişinin yaklaşık bin 500 avro ücret karşılığında yasa dışı yollardan önce Sırbistan'a oradan da Avrupa'ya geçtiğini ileri sürüyor.

Makedonya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise ülkede bin 100 civarında sığınmacı bulunduğu belirtilerek bunların 947'sinin Tabanovtse'de, 160'ının ise Gevgeli'de bulunan sığınmacı kampında kaldığı ifade edildi.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların kullandığı Balkan rotası üzerinde bulunan Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya'nın 9 Mart'ta sınırlarını kapatmasının ardından birçok sığınmacı bulunduğu ülkeden çıkamamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.