Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Macaristan'a yılın başından bu yana giriş yapan sığınmacı sayısı 10 bini geçti

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'a 1 Ocak'tan bu yana giriş yapan sığınmacı sayısının 10 bini aştığı kaydedildi.

Macaristan Ulusal Polis Merkezinden yapılan açıklamada, 1 Ocak-3 Mayıs tarihleri arasında Macaristan'a 10 bin 567 kişinin yasa dışı yollardan girdiği belirtildi.

Polis verilerine göre, 2014 yılının aynı döneminde 4 bin 299, geçen yıl aynı dönemde ise 37 bin 329 kişi yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptı.

Geçen yıl sığınmacıların Batı Avrupa'ya geçmek için en önemli duraklarından biri olan Macaristan, sığınmacı akınını durdurmak için Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına jiletli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek yasa dışı geçişlere uygulanan cezaları artırma yoluna gitmişti.

Macaristan, sınırlarını korumak için Vişegrad Grubu'nun (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya) desteğiyle asker ve polis de sevk etmişti.

Ülke, 3 Nisan'da da sığınmacı girişini engellemek için Bacs-Kiskun ve Csongrad bölgeleri arasında yer alan, çeşitli su yolları ve sazlıklar dolayısıyla yürüyerek geçişlerin çok zor olduğu Macaristan-Sırbistan sınırındaki Kelebia'da tel örgü çekme çalışması başlatmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.