Avrupa’daki sığınmacı sorunu

Avrupa’daki sığınmacı sorunu
Bulgaristan Başbakanı Borisov:- "Makedonya kalıcı olarak istikrasızlığa doğru sürükleniyor”

SOFYA (AA) – Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Makedonya'nın istikrarsızlığa doğru sürüklendiğini ileri sürdü.

Borisov, Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada, "Makedonya kalıcı olarak istikrasızlığa doğru sürükleniyor. Umarım, yaptığım yanlış bir öngörü olur." dedi.

Makedonya'da planlanan seçimlerin bile yapılamayabileceğini belirten Borisov, bu ülkeye karşı ciddi bir sığınmacı akını baskısının uygulandığını öne sürdü.

Makedon mevkidaşı ile telefon görüşmesi yaptığını dile getiren Borisov, bu ülkeye yönelik sığınmacı baskısının "ciddi bir hazırlık ve örgütlü bir girişim" olduğuna dair bilgi aldığını ifade etti.

"Polise meydan okundu, göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Demokratik kamuoyu buna teşvik etmez. Dün başlamış olan süreç uzunca bir süre daha devam eder." diye konuşan Borisov ayrıca, Bulgaristan'ın sığınmacı akını ile başarılı bir şekilde baş edebildiğini de dile getirdi.

Diğer yandan, kendisiyle ilgili medyada çıkan karikatürler nedeniyle getirilen katı sansürün toplumda geniş tepkilere neden olmasına atıfta bulunan Borisov, "Aksini iddia edenlerin konuşmalarına rağmen biz, bir sığınmacı istilasını kabul etmeyeceğiz, ifade özgürlüğünün sınırlandırıldığını öne sürenlerin hükümetimizi sabote etmelerine izin vermeyeceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.