Avrupalı gençler Niğde'de

Avrupalı gençler Niğde'de
NİĞDE (AA) - Avrupa Gençlik Değişim Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinden gençler, Niğde Belediyesini ziyaret etti.Niğde Belediyesinden yapılan yazılı...

NİĞDE (AA) - Avrupa Gençlik Değişim Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinden gençler, Niğde Belediyesini ziyaret etti.

Niğde Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği, Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen "lütfen bize de katıl" isimli Gençlik Değişimleri ERASMUS projesi kapsamında 5 ülkeden 37 öğrenci Niğde'ye geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, Belediye Meclis Salonu'nda Romanya, Litvanya, İtalya, Bulgaristan ve Estonya'dan gelen gençleri kabul etti.

Özkan, burada yaptığı konuşmasında, uluslararası alanda çevresel sorunlara dikkat çekmek amacıyla geziler düzenleyen gençlerin böylesine önemli bir konuda farkındalık yaratmalarından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Niğde'nin tarihi ve turistik bölgelerinin yanı sıra doğal güzellikleri hakkında bilgi veren Özkan, gençlerin sorularını yanıtladı.

ERASMUS Koordinatörü Yalçın Yılmaz ise gençlerin 27 Mart'a kadar Niğde'de kalacaklarını ifade etti.

Özkan, Yılmaz'a Niğde'nin tarihi yapılarının yer aldığı tablo hediye etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.