Avrupa'nın en büyük canlı hayvan borsası Erzurum'a kurulacak

Avrupa'nın en büyük canlı hayvan borsası Erzurum'a kurulacak
Erzurum'da 200 dönüm üzerine kurulacak ve yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak canlı hayvan borsasının, Avrupa'da bu alanda önde gelen tesisler arasında yer alacağı belirtiliyor.

ERZURUM (AA)-Erzurum'da 200 dönüm üzerine kurulacak ve yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak canlı hayvan borsasının, Avrupa'da bu alanda önde gelen tesisler arasında yer alacağı belirtiliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesince yapımına başlanan ve 2 yıl içinde tamamlanması planlanan canlı hayvan borsası, büyüklüğü ve kapasitesiyle hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak. Canlı Hayvan Borsası, yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak ve bünyesinde hayvan barındırma yerleri ve müzayede alanlarının yanı sıra otel, banka, alışveriş ve restoran alanlarını da barındıracak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Üreticiler, eğer pazar yoksa hayvanlarını arzu ettikleri fiyatlara satamıyor. Hayvan borsası devreye girince alıcı ve satıcılar buraya gelecek. Gerek Erzurum gerekse çevre illerden gelecekler. Erzurum'a kurduğumuz hayvan borsası, 200 dönüm üzerine çok modern kapalı bir yer olacak. Bu projeyi oluştururken de Avrupa'da, Amerika kıtasında, Kafkaslar'da, Rus bloğunda bütün projeleri inceledik. İddia ediyorum, burası Avrupa'nın sayılı hayvan borsalarından biri oluyor."

-Sırada et borsası var -
Canlı hayvan borsasının yanı sıra hayvancılığı geliştirmek için et borsası kurma çalışmalarının da olduğunu belirten Sekmen, "Canlı olarak satılamayan hayvanları bu sefer alıp mezbahanede keserek, et borsamızda değerlendireceğiz. Böylece hem daha bol hem de daha ucuz üretim gerçekleşecek. Biz daha çok hayvan beslemek suretiyle etin kilosunu çok daha ucuza mal etmenin gayreti içinde olacağız." dedi.

Muhabir: Muhammet Mutaf

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.