Avustralya Gazi İşleri Bakanı Tehan, Çanakkale'de

Avustralya Gazi İşleri Bakanı Tehan, Çanakkale'de
Bakan Tehan:- "Çanakkale'de geçtiğimiz yıl 6 Ağustos'ta ilk kez yapılan Yalnız Çam Anıtı'ndaki törenlerin her sene düzenli olmasını umut ediyoruz"

ÇANAKKALE (AA) - Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan, "Çanakkale'de geçtiğimiz yıl 6 Ağustos'ta ilk kez yapılan Yalnız Çam Anıtı'ndaki törenlerin her sene düzenli olmasını umut ediyoruz" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı törenlerine katılmak üzere kente gelen Tehan, beraberindeki heyetle Vali Hamza Erkal'ı makamında ziyaret etti.

Tehan, törenlere katkılarından dolayı Erkal ile kurum ve kuruluşların yöneticilerine teşekkür etti.

Çanakkale Savaşları törenlerinin Çanakkale için olduğu kadar Avustralya için de çok önemli olduğunu belirten Tehan, "Buraya gelen misafirlerimize olduğu kadar, gelen yetkililere de yaklaşımları ve iş birliği açısından olan tutumlarından dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Şunu da belirtmek istiyorum ki iki ülke arasında konsolosluk ve büyükelçilik aracılığıyla çok iyi bir iş birliği söz konusu. İyi bir iletişim, organizasyonlardaki başarıyı sağlıyor." diye konuştu.

Geçen sene yapılan törenlere katılımın çok yoğun olduğunu anlatan Tehan, yarın ve 25 Nisan'daki 101. yıl etkinliklerine katılımın nispeten daha az olmasını söyledi.

Tehan, şöyle devam etti:

"Bunun da sebebi 100. yılın bu sene batı cephesinde, Fransa'da olması. Çanakkale'den ayrılan askerlerin orada da savaşmış olması sebebiyle bu ülkede yapılacak törenlere katılımın fazla olmasını bekliyoruz. Çanakkale'de geçtiğimiz yıl 6 Ağustos'ta ilk kez yapılan Yalnız Çam Anıtı'ndaki törenlerin her sene düzenli olmasını umut ediyoruz."

Vali Erkal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avustralya Gazi İşleri Bakanı Tehan, Çanakkale'de

Avustralya Gazi İşleri Bakanı Tehan, Çanakkale'de

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.