Avustralya Genel Valisi Cosgrove Lübnan'da

Avustralya Genel Valisi Cosgrove Lübnan'da
Cosgrove, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile bir araya geldi. Görüşmede Lübnan'daki Suriyeli mülteciler konusu ve ikili ilişkiler ele alındı

BEYRUT (AA) - Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Avn, Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin, ülkelerine dönmesi hususunda uluslararası topluma çağrı yaptı. Avn, "Mültecilerin ülkelerindeki güvenli bölgelere dönmesine imkân sağlanması kapsamında siyasi çözüme verilen önemin yanı sıra mülteci krizinin çözümünün de hızlanması gerekli." diye konuştu.

Avustralya ile Lübnan arasındaki ilişkilerin önemini de vurgulayan Avn, "Avustralya'nın hukuki haklarımıza yönelik sağladığı desteği yenilemesini istiyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararı dahil uluslararası anlaşmaların uygulanması görevini unutmamamız gerekiyor." dedi.

Avustralya Genel Valisi Cosgrove da iki ülke arasında derin bağlar ve ilişkiler bulunduğunu belirtti. Cosgrove, Avustralya'daki Lübnan diasporasının ilişkileri güçlendiren önemli bir faktör olduğunu dile getirdi.

Resmi ziyaret kapsamında Lübnan'a dün gelen Cosgrove, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile de görüşecek. Cosgrove'un temaslarının ardından yarın Lübnan'dan ayrılması bekleniyor.

Lübnan ile İsrail arasında 2006'da 33 gün süren savaş, BMGK'nın 1701 sayılı kararı ile son bulmuştu.

BM rakamlarına göre, Lübnan'da 1,2 milyon civarında Suriyeli mülteci bulunuyor. Lübnan makamları bu rakamın 1 buçuk milyondan fazla olduğunu ifade ediyor. Lübnanlı yetkililer sık sık ülkedeki mültecilerin Suriye'ye dönmesi konusunda uluslararası topluma çağrıda bulunuyor.








Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.