Avustralya’da Aile İçi Şiddete Karşı Gösteriler

Avustralya’da Aile İçi Şiddete Karşı Gösteriler
Melbourne’da bir araya gelen Avustralyalılar aile içi şiddete karşı yürüyüş düzenledi

MELBOURNE (AA) – Avustralya’nın Melbourne kentinde aile içi şiddete dikkat çekmek için gösteri yapıldı.

Melbourne Federasyon Meydanı’nda Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü çerçevesinde düzenlenen gösteriye üniversiteler, belediyeler, okullar, sendikalar ve Victoria Polisi'nin yanı sıra farklı etnik kökenlerden çok sayıda Avustralyalı katıldı.

Gösteri sırasında Avustralya'da yıl içinde aile içi şiddet nedeniyle hayatını kaybedenlerle ilgili sinevizyon gösterildi.

Daha sonra kent merkezine doğru yürüyüşe geçen grup, ‘‘Aile içi şiddete hayır’’, ‘‘Erkeğin şiddeti asla senin suçun değil’’, ‘‘Aile içi şiddete karşı yürüyün’’ pankartları taşıdı.

- "Avustralya’da her hafta ortalama bir kadın öldürülüyor"

Oğlunu kaybettikten sonra aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile tanınan ve 2015’te yılın Avustralyalısı seçilen Rosie Batty, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm çabalara rağmen Avustralya'da durumun hala ‘vahim’ olduğunu belirtti.

Batty, ‘‘İstatistiklere göre, her hafta ortalama bir kadın öldürülüyor, her üç kadından biri de şiddete maruz kalıyor. Çocukların dörtte biri şiddete uğruyor. Geçen yıllara oranla farkındalık arttı, daha iyi eğitim verildi, şiddetin ne kadar yaygın olduğu daha çok anlaşılıyor ama toplumsal değişimi görmek için daha çok zaman gerekiyor.’’ dedi

- Aile içi şiddet küresel bir sorun

Aile içi şiddetin dünyanın her ülkesinde önemli bir sorun haline geldiğine dikkati çeken Batty, ‘‘Bu problem değişik kültürlerden, farklı ülkelerden ve toplumun farklı kesimlerinden kadınları etkiliyor. Kültürel nedenlerden yanlış anlaşılacağı ve ters tepki göreceği korkusuyla çoğu kadın sesini çıkartamıyor. Bu sadece Avustralya’nın problemi değil, küresel bir problem.’’ ifadelerini kullandı.

Melbourne'deki gösteri, Avustralya’da aile içi şiddete dikkat çekmek için iki hafta boyunca devam edecek programların başlangıcını oluşturdu.

Avustralya’da her yıl 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında aile içi şiddetin yanı sıra okullar, iş yerleri, yaşlı bakım evleri ve toplu taşıma araçlarında yaşanan şiddete dikkat çekmek amacıyla etkinlikler düzenleniyor.

Federal ve eyalet hükümetlerinin uyguladığı ağır cezalara rağmen aile içi şiddet Avustralya'da hala önlenebilmiş değil.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.