Avustralya'da erken seçim tartışmaları

Avustralya'da erken seçim tartışmaları
Eski Başbakan Abbott, halefi Turnbull’un kendi döneminde elde ettiği başarılar üzerinden seçime gideceğini söyledi

MELBOURNE (AA) – Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’un istediği yasaların senatodan geçmemesi durumunda 2 Temmuz’da erken seçime gidileceğini açıklaması, ülkede tepkiye yol açtı.

Çeşitli temaslarda bulunmak için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan eski Başbakan Tony Abbott, SkyNews TV Kanalı'na yaptığı açıklamada Turnbull hükümetinin kendi döneminde uygulamaya koyduğu başarılı politikalar üzerinden seçime gittiğini savundu.

Abbott, "Turnbull hükümeti, aslında Abbott hükümetinin sığınmacı teknelerini durdurması, serbest ticaret anlaşmaları imzalaması ve kurduğu güçlü ulusal güvenlik politikası gibi başarılarla seçime gidiyor. Benim Turnbull hükümetini desteklemem çok kolay çünkü Turnbull hükümeti Abbott hükümetinin elde ettiği başarıların, güçlü başarıların yolundan gidiyor ve bu da beni çok istekli bir destekçi yapıyor" ifadelerini kullandı.

Turnbull ise Abbott'un açıklamasına tepki göstererek eski başbakanın söylediklerinin koalisyon hükümetinin seçim kampanyasını zedelediğini söyledi.

Abbott hükümetinin bıraktığı yerden devam ettiklerini doğrulayan ancak önemli yeniliklere gittiklerini dile getiren Turnbull, "Bu, ne manada söylediğine bağlı, açıkçası eksi yada artı tamamen neyi nasıl söylemek istediğine bağlı, bu manada doğru değil" dedi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Bill Shorten, Abbott’un yorumlarının hükümet içindeki bölünmeyi gösterdiğini söyledi.

Shorten "Turnbull’un seçim çağrısı yaptığı ilk 24 saat içinde açıkça görülüyor ki Liberal Parti kendi içinde savaşta" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.