"Avustralya'da Fetö’ye Karşı Birlikte Mücadele Edeceğiz"

"Avustralya'da Fetö’ye Karşı Birlikte Mücadele Edeceğiz"
Avustralya'yı ziyaret eden Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Bağcı:- ‘‘Türkiye ismini, Türk bayrağını kullanan bu ihanet yapısına karşı birlikte mücadele etme kararlılığı içerisinde olacağız’’

MELBOURNE (AA) – Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Cahit Bağcı çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Avustralya’da, bu ülkede faaliyet gösteren FETÖ yapılanmasına karşı Türk toplumu ile birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

Sydney ve Melbourne kentlerinde temaslarda bulunmak üzere Avustralya’ya gelen Dr. Cahit Bağcı, TMV Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Özdil, Nedim Kaya ve vakfın Avustralya Koordinatörü Murtaza Yetiş, Melbourne Başkonsolosluk binasında Türk toplumu temsilcileri ile buluştu.

Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Bağcı, Maarif Vakfı’nın Avustralya’da eğitim alanında önemli gelişmeler kaydeden Türk eğitim kurumları ile iş birliğine giderek hem iyi bir neslin yetişmesini gerçekleştirmek hem de Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlamak istediğini belirtti.

Vakıf kurulalı bir yıl olmadığını hatırlatan Dr. Bağcı AA muhabirine yaptığı açıklamada, "7 aylık bir performansla şu an Afrika’da, Asya’da, Balkanlar’da ve Avrupa’da ciddi çalışmalar yapıyoruz, bu çerçevede Asya pasifik bölgesinde de hayata geçirebileceğimiz projeler var.’’ dedi.

Avustralya’ya yaptıkları ziyaret kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve eğitim alanında faaliyet gösteren kurumlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunduklarını dile getiren Bağcı, "Gerçekten Avustralya’daki Türk toplumu ciddi bir alt yapı oluşturmuş durumda, 50 yıllık bir birikimle eğitim alanında önemli bir kapasiteye ulaşmış durumdalar. Hem Türk toplumunun ihtiyaçlarını karşılama hem de değerler eğitimi anlamında, genç kuşakları yetiştirme anlamında önemli bir vazifeyi icra ediyorlar. Biz Maarif Vakfı olarak işbirliği modellerini konuşacağız." diye konuştu.

- FETÖ’ye karşı birlikte mücadele edeceğiz

Avustralya’nın çeşitli kentlerinde yaşayan Türklerin, kendi gayret ve fedakarlıkları ile belli bir noktaya başarılı bir şekilde geldiklerine işaret eden Bağcı, Avustralya’nın önem verdikleri coğrafyalardan bir olduğunun altını çizdi.

Dr. Bağcı, "Artık bundan sonra eğitim alanında, daha akredite daha kaliteli bir hizmet nasıl sunulabilir bunu beraberce ortaya koyacağız ve en önemlisi de FETÖ’nün Türkiye ismini, Türk bayrağını kullanan bu ihanet yapısına karşı, bu hainlere karşı birlikte mücadele etme kararlılığı içerisinde olacağız. Burada önemli bir teşkilatlanma var, bu teşkilatlanma ile birlikte bir sinerji yakalayacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Maarif Vakfı’nın Avustralyalı Türkler arasında önemli bir tanınırlığı olduğunu ve işbirliğine açık ciddi bir kurum olarak görüldüğüne tanıklık ettiklerini vurgulayan Bağcı, şöyle devam etti:

"Biz kurumlarımızla güzel işler çıkartacağız, inşallah çocuklarımıza daha iyi bir gelecek, insanlığa daha iyi hizmet edecek ilmi irfanı değerleri, sevgiyi hoşgörüyü dünyada yeşertecek bir iklim Maarif okullarında hayat bulacak diyorum."

Melbourne’da faaliyet gösteren Türk eğitim kurumlarında incelemelerde bulunacak olan Dr. Cahit Bağcı ve berberindeki TMV heyeti daha sonra Sydney’e geçerek temaslarına devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.