Avustralya'da İslam Karşıtı Siyasetçilere Uyarı

Avustralya'da İslam Karşıtı Siyasetçilere Uyarı
Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Müslümanları suçlayıcı konuşmalar yapan iktidar ve muhalefet partili siyasetçileri, aşırı uçların eline fırsat verdiklerini belirterek uyardı

MELBOURNE (AA) - Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull 3AW Radyosuna yaptığı açıklamada, kendi partisinden milletvekili George Christensen ile One Nation Party lideri Senatör Pauline Hanson’un Müslümanlar hakkında suçlayıcı açıklamalarla aşırı uçların eline fırsat verdiklerini söyledi.

Christensen ve Hanson’un açıklamalarını ‘‘zarar verici’’ olarak tanımlayan Turnbull, bütün Müslümanları öcü gibi göstermenin aşırılık yanlısı olan grupların eline fırsat verdiklerini belirterek uyarıda bulundu.

Başbakan Turnbull, tüm Müslümanların birkaç kişinin yaptığı suçlarla etiketlenmesinin yanlış ve zarar verici olduğunu belirterek, "Bütün Müslümanları öcü gibi göstermeye veya uzaklaştırmaya çalışmak ve onların Avustralya’nın bir parçası olmadıklarını yada olmamaları gerektiğini söylemek aşırılık yanlısı grupların Müslüman toplumuna karşı söylediklerinin aynısıdır." dedi.

Göçmenlere ve Müslümanlara karşı ırkçı söylemleri ile tanınan Hanson, Avustralya Senatosunda yaptığı konuşmada, Müslümanlar için göç yasağı getirilmesini istemiş, ‘‘kültürleri ve ideolojileri bizimle uyumlu olmayan Müslümanlarla Avustralya gömülme tehlikesi ile karşı karşıya’’ ifadelerini kullanmıştı.

Hanson ile benzer görüşlere sahip olan iktidardaki Liberal-Ulusal Parti koalisyonu milletvekili George Christensen de Temsilciler Meclisinde yaptığı konuşmada, şiddet ve aşırılığın olduğu ülkelerden göçmen alımının sınırlanması için çağrıda bulunarak, son yıllarda gelen göçmenlerin "Avustralya değerlerini" taşımadıklarını ifade etmişti.

Başbakan Turnbull ise iki siyasetçinin de düşüncelerine katılmadığını belirterek, "Bana Hanson’ın göç konusundaki fikirleri soruldu ve tabii herkes biliyor ki ben aynı fikirde değilim. Avustralya dünyanın en başarılı çok kültürlü toplumudur ve Avustralyalı Müslümanlarda bu başarılı çok kültürlü toplumunun bir parçasıdır.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.