Avustralya'da Kasırga 35 Bin Evi Elektriksiz Bıraktı

Avustralya'da Kasırga 35 Bin Evi Elektriksiz Bıraktı
Queensland eyaletinde hızı saatte 270 kilometreye kadar ulaşan kasırga nedeniyle yaklaşık 400 okul ve çocuk bakım merkezi geçici olarak kapatıldı- Eyalet Başbakanı Palaszczuk:- "Bugün çok uzun ve çok zor bir gün olacak ama biliyorum ki herkes hazır durumd

MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Queensland eyaletini vuran ve hızı saatte 270 kilometreye kadar ulaşan Debbie Kasırgası 35 binden fazla evde elektrik kesintisine neden oldu.

Avustralya Meteoroloji Bürosundan yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinden itibaren eyaletin kuzey kesimlerinde etkili olmaya başlayan ve 35 bini aşkın evi elektriksiz bırakan kasırga nedeniyle yaklaşık 400 okul ve çocuk bakım merkezi geçici olarak kapatıldı.

Bowen, Mackay, Withsunday, Airlie Beach bölgelerinde hızı yer yer 270 kilometreye ulaşan kasırganın gün boyu etkili olması bekleniyor.

Queensland Eyalet Başbakanı Annastacia Palaszczuk, fırtınanın etkili olduğu bölgelerdeki vatandaşlara çağrıda bulunarak evlerinde kalmalarını istedi.

Palaszczuk, "Bugün çok uzun ve çok zor bir gün olacak ama biliyorum ki herkes hazır durumda ve doğru olanı yapacak. Ayrıca acil servis ekipleri tehlikeli hava şartları sona erdiğinde yardıma hazır olacak." ifadelerini kullandı.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ise dün yaptığı açıklamada, bölge sakinlerine çağrıda bulunarak acil servis ekiplerinin uyarılarını dikkate almalarını istemişti.

Tropikal kasırga Debbie'den etkilen bölgelere yardımda bulunmak için Avustralya Savunma Kuvvetleri (ADF), Avustralya Acil Servis (SES) ekipleri, Queensland polisi ve hastaneler hazır bekletiliyor.

Kasırganın vurduğu bölgelerde ağaçların devrildiği, birçok yolun ulaşıma kapatıldığı ancak hasarın tehlike geçtikten sonra ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Solomon Adaları, Papua Yeni Gine, Vanuatu ile Avustralya'nın Queensland, Yeni Güney Galler, Victoria, Güney Avustralya ve Kuzey Bölgesi'ni 2011 yılında vuran Yasi Kasırgası bir kişinin ölümüne ve 3,6 milyar Amerikan doları hasara yol açmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.